Frikandellen bakken

Frikandellentijd! Zet een pannetje olie op het vuur of gebruik de frituurpan voor het thuis bakken van frikandellen, natuurlijk kun je ook een 'airfryer' gebruiken of zelfs op de BBQ al zijn ze toch echt het lekkerste uit de frituur.

Frikandellen in een koekenpan bakken is heel lastig, door het paneermeel verbranden ze op deze manier erg snel dus wij van Simpel-Koken raden aan: frituren! Kun je echt niet anders? Dan hebben we een tip voor frikandellen in de pan.

Veel mensen vragen hoelang maar het geheim van frikandellen frituren/bakken is net iets anders, volg ons recept onder de foto:

Hollands recept voor 1 persoon, geschatte kosten: € 0,50

Gebakken frikandellen

Ingredi├źnten

  • 1 frikandel of meer..
  • Voldoende zonnebloemolie

Bereidingswijze

Voor frituur, oven of airfryer geldt: je hoeft de frikandellen niet te ontdooien.

Frituurpan:

Verhit de olie tot ongeveer 180° Celsius.

Doe niet teveel frikandellen tegelijk in de frituur, maximaal 4 per keer. Als de frituurolie voldoende heet is laat je langzaam de frikandel in de olie zakken.

Als de frikandel naar boven komt en gaat drijven dan is je frikandel klaar!

Airfryer/oven:

Verwarm je airfyer tot 200° Celsius, voor oven: verwarm voor tot 220° Celsius.

Als de airfryer of oven volledig is opgewarmd leg je maximaal 4 frikandellen op het rekje en bak je bevroren frikandellen ze in ongeveer 6 minuten gaar, voor ontdooide frikandellen is 4 minuten voldoende.

BBQ

Je kunt frikandellen met een beetje aandacht prima op de BBQ bakken, dit werkt het beste als ze ontdooit zijn.

Leg de frikandellen op een niet al te hete plek en draai ze regelmatig om. Na een minuut of 15 zijn je frikandellen gebakken.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per 100 gram

Calorie├źn236
Vet17g
Verzadigde vetzuren5,6g
Eiwit13g
Koolhydraten7,4g
Zout1,8g
Vezels0,7g
Bron: nal.usda.gov