Frikandellen bakken

We leren je hoe je een frikandel kunt bakken met duidelijke instructies en baktijden. Zet een pannetje olie op het vuur of gebruik de frituur voor het thuis bakken van frikandellen, natuurlijk kun je de frikandellen ook in een koekenpan, in de oven of 'in de airfryer' bakken.

Is het zomer en heb je zin in een BBQ? Bak dan je frikandellen gewoon lekker op de BBQ!

Ben je een echte frikandellenkoning? Maak dan ook eens een frikandel speciaal of een jos brinkie!

Gebakken frikandellen

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1 frikandel
  • Voldoende zonnebloemolie

Bereidingswijze

Voor frituur, pan, oven of airfryer geldt: je hoeft de frikandellen niet te ontdooien.

Frikandel frituren:

Verhit de frituur tot 180° Celsius.

Doe niet teveel frikandellen tegelijk in de frituur, maximaal 4 per keer. Als de frituurolie voldoende heet is laat je langzaam de frikandel in de olie zakken.

Als de frikandel naar boven komt en gaat drijven dan is je frikandel klaar!

Oven:

Verwarm de oven voor voor naar 220° Celsius.

Leg de frikandellen in een ovenschaal eventueel op een vel bakpapier.

Als de oven volledig is voorverwarmd bak je de frikandellen in ongeveer 10 minuten gaar.

Airfryer:

Verwarm je airfyer tot 200° Celsius, voor oven: verwarm voor tot 220° Celsius.

Als de airfryer of oven volledig is opgewarmd leg je maximaal 4 frikandellen op het rekje en bak je bevroren frikandellen ze in ongeveer 6 minuten gaar, voor ontdooide frikandellen is 4 minuten voldoende.

Koekenpan:

Doe een klein beetje olie in een koekenpan en verhit deze op de laagste stand.

Leg de frikandel in de pan en keer regelmatig om verbranding te voorkomen.

Gebruik eventueel een deksel om het bakken te versnellen.

De frikandel is na ongeveer 10 tot 15 minuten gebakken.

BBQ:

Je kunt frikandellen met een beetje aandacht prima op de BBQ bakken, dit werkt het beste als ze ontdooit zijn.

Leg de frikandellen op een niet al te hete plek en draai ze regelmatig om. Na een minuut of 15 zijn je frikandellen gebakken.