🦐 Garnalen koken

De garnaal is heerlijk, en de Hollandse garnaal is de beste :) Jammer genoeg betaal je door de garnalen mafia veel te veel, zelfs voor ongepelde garnalen vragen ze de hoofdprijs en vaak meer dan gepelde :/ Gelukkig kun je garnalen heel gemakkelijk zelf vangen, koken en opeten. Zo lekker heb je de Hollandse garnaal nog nooit geproeft! Garnalen worden levend gekookt. Van 1 kilo ongepelde levende garnalen heb je ongeveer 400 gram gepelde garnalen.

Recept voor 1 persoon

Gekookte garnalen

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Was de garnalen even onder stromend water zodat je van eventueel zand etc afkomt.

Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg een flinke snuf zout toe (je kunt ook zeewater gebruiken)

Kook de garnalen vervolgens in zo'n 2 a 3 minuten. Gekookte garnalen zijn krom en bruin/rood van kleur.

Garnalen laten afkoelen en pellen.