Aardappelen bakken

Gebakken aardappelen kun je bijna overal mee combineren! Een heel gemakkelijk basisrecept voor het maken van je eigen gebakken aardappeltjes.

Tip: dit recept is ook lekker als je er als laatste wat klein gesneden ui of spekblokjes mee laat bakken en experimenteer ook eens met specerijen zoals paprikapoeder en/of Italiaanse kruiden!

Aardappel partjes

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon:
  • 2 grote aardappelen
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Voorbereiden:

Als je mooie schone aardappelen hebt hoef je ze niet eens te schillen, borstel ze dan wel even schoon onder koud water. Als je wilt kun je de aardappelen schillen met een dunschiller of een aardappelschilmesje.

Snij de aardappelen in hele of halve schijfjes of 'wedges'.

Voorkoken:

Zet een pan met voldoende water en snuf zout op het vuur en breng dit aan de kook.

Spoel je aardappelschijfjes even een paar keer af onder koud water. Als het water in je pannetje kookt voeg dan de aardappelschijfjes toe aan het kokende water en laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken.

Haal de pan van het vuur en spoel de aardappelschijfjes af met koud water en laat vervolgens de schijfjes even in de pan afkoelen in koud water.

Aardappelen bakken

Verhit een koekenpan met wat olie of boter en laat dit heet worden.

Voeg nu de aardappelschijfjes toe in je pan en zet het vuur zo laag mogelijk. Elke paar minuten de aardappelschijfjes keren. Voeg een beetje zout en peper toe.

Laat de schijfjes op deze manier zo'n 30 minuten zachtjes bakken tot ze een mooi kleurtje hebben.