Gebakken witlof met kip

Een bijna echt Chinees recept. De kaas maakt het weer een beetje Hollands, wil je echt Chinees? laat dan gewoon de kaas weg, net zo lekker.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Snij de stronkjes witlof over de lengte in dunne plakken en dan vervolgens in dunne reepjes.

Snij de prij in dunne reepjes van ongeveer 7 CM lang.

Snij de kipfilet in hele dunne korte reepjes.

Maak een wok heet, doe daar een aardige scheut olie in en laat deze heet worden.

Vervolgens roerbak je de kip vlug om en om en voeg je zout toe.

Als de kip een klein beetje begint te kleuren doe je daar de witlof en prei bij.

Even goed door wokken, nog wat zout, peper en een scheut dunne sojasaus als je wok op vol vermogen staat.

Op een bord serveren en snel een klein beetje geraspte kaas erover heen, zodat dit smelt.