Gehaktballen

Was oma's gehakbal het beste? Maak dan dit recept, moeilijker gaan we het echt niet maken want het maken van een lekkere normale gehakbal is heel makkelijk. Ook kun je met dit recept nog alle kanten op, wil je een pittige gehaktbal? Doe er bijvoorbeeld een beetje sambal of chili flakes bij, kortom; gebruik je fantasie!

Tip: Koude gehaktballen zijn ook lekker! Je kunt er bijvoorbeeld een lekker broodje bal mee maken.

Hollands recept voor 2 personen

Voorbereiding10 minuten
Kooktijd40 minuten
Totale tijd50 minuten

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Ballen maken: Snij de ui fijn.

Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, het ei en het kopje paneermeel erbij.

Voeg nu toe: 1 theelepel zout en flink wat verse zwarte peper.

Kneed dit tot een mooi en stevig gehaktmengsel, is het nog te nat doe er dan nog wat paneermeel bij.

Maak nu 4 mooie gladde gehaktballen.

Braden: In een braadpan (met dikke bodem) laat je de boter smelten.

Als de boter bruin is doe je de hittebron wat lager en leg je de gehaktballen in de boter.

Laat de gehaktballen aan iedere kant zo'n 2 a 3 minuten braden voor je ze omdraait.

Als je alle kanten hebt gehakt doe je een klein kopje water bij de gehaktballen en laat je dit nog minstens 35 minuten op laag vuur sudderen.

Blijf de gehaktballen af en toe draaien!

💬

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter