Gehaktballen maken

Met het recept onder de foto maak je stap voor stap de lekkerste gehaktballen, lekkerder dan die van oma! Je kunt er uiteraard voor kiezen om de gehaktballen zonder ui te maken, gebruik dan bijvoorbeeld een klein gesneden rode paprika en/of een rood pepertje. Wil je eens een balletje speciaal? Smeer je gehaktballen dan voor het braden in met een beetje mosterd!

Tip: heb je geen paneermeel in huis? Je kunt paneermeel makkelijk zelf maken door wat beschuit fijn te stampen!

Het braden van gehaktballen

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 1 kilo half-om-half gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 klein kopje paneermeel
  • 1 ei
  • 100 gram boter
  • 4 gram zout
  • verse peper

Bereidingswijze

Gehaktballen maken:

Pel en snij de ui fijn.

Doe het gehakt in een kom.

Doe de gesnipperde ui, het ei en het kopje paneermeel erbij.

Meng het zout en flink wat verse zwarte peper door het gehakt.

Kneed dit tot een mooi en stevig gehaktmengsel, is het nog te nat doe er dan nog wat paneermeel bij.

Draai nu mooie grote gehaktballen.

Gehaktballen braden:

In een braadpan (met dikke bodem) laat je de boter smelten.

Als de boter een beetje kleurt doe je de hittebron wat lager en leg je de gehaktballen in de boter.

Laat de gehaktballen aan iedere kant zo'n 2 à 3 minuten braden voor je ze omdraait.

Als de gehaktballen rondom mooi bruin zijn doe je een klein kopje water bij de gehaktballen en laat je dit nog minstens 35 minuten op de laagste stand met deksel sudderen.

Blijf de gehaktballen af en toe draaien!