Gehaktballen maken

Oma's gehaktballen staan vaak nog steeds bekend als de lekkerste. Maak authentieke Hollandse 'ballen' met dit simpele recept. Moeilijk gaan we het echt niet maken want het maken van een lekkere gehakbal is heel makkelijk. Ook kun je met dit recept nog alle kanten op, wil je een pittige gehaktbal? Doe er bijvoorbeeld een beetje sambal of chili flakes bij, kortom; gebruik je fantasie, onder aan het recept hebben we meer tips!
Braden van gehaktballen

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 1 kilo half-om-half gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 klein kopje paneermeel
  • 1 ei
  • 100 gram boter
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Gehaktballen maken:

Pel en snij de ui fijn.

Doe het gehakt in een kom.

Voeg de ui, het ei en het kopje paneermeel erbij.

Voeg nu toe: 1 theelepel zout en flink wat verse zwarte peper.

Kneed dit tot een mooi en stevig gehaktmengsel, is het nog te nat doe er dan nog wat paneermeel bij.

Maak nu mooie gladde gehaktballen ter grote van een tennisbal.

Gehaktballen braden:

In een braadpan (met dikke bodem) laat je de boter smelten.

Als de boter bruin is doe je de hittebron wat lager en leg je de gehaktballen in de boter.

Laat de gehaktballen aan iedere kant zo'n 2 à 3 minuten braden voor je ze omdraait.

Als je alle kanten hebt gehakt doe je een klein kopje water bij de gehaktballen en laat je dit nog minstens 35 minuten op de laagste stand sudderen.

Blijf de gehaktballen af en toe draaien!