Gezouten zonnebloempitten maken

Heb je mooie zonnebloemen in de tuin staan en heb je een overvloed aan gedroogde zonnebloempitten? Maak dan gezouten zonnebloempitten met deze instructies.

Wil je zonnebloempitten met schil roosteren zonder zout? Dan kunnen ze direct in de oven voor zo'n 30 minuten op 160° Celsius.

Voor het maken van gezouten zonnebloempitten kun je het beste wit/zwarte zonnebloempitten gebruiken.

Zonnebloempitten met schil

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon:
  • 4 eetlepels zonnebloempitten met schil
  • 2 eetlepels zout
  • 400 ml water

Bereidingswijze

Breng het water met het zout en zonnebloempitten snel aan de kook.

Als het water kookt zet je de hittebron op de laagste stand en laat je het water 1,5 uur heel zachtjes koken.

Na 1,5 uur giet je het water af en laat je de zonnebloempitten op wat keukenpapier drogen.

Verwarm de oven voor naar 170° Celsius.

Verdeel de zonnebloempitten op een vel bakpapier en zet de pitten in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten.

Regelmatig even de zonnebloemenpitten schudden.

Zonder schil?

We hebben ook instructies voor het roosteren van zonnebloempitten zonder schil, bijvoorbeeld voor in de salade.

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!