Groene asperges bereiden

Groene asperges hebben behalve de naam weinig gemeen met de witte variant maar dat maakt ze niet minder lekker! Groene asperges zijn veelzijdig, even koken, stomen of zelfs grillen en je hebt een heerlijke groente die je overal mee kunt combineren.

Hoe wil jij de groene asperges bereiden?

Koken Stomen Grillen
Groene asperges

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Was de groene asperges en snij eventueel een klein stukje van de onderkant af.

Koken:

Breng de asperges met voldoende water en zout aan de kook.

Laat de asperges zo'n 6 minuten zachtjes koken.

Giet het water af en serveer je groene asperges direct met je gerecht naar keuze.

Stomen:

Voor stomen in een pan breng je een pan met water aan de kook. Als het kookt zet je het stoommandje met de asperges bovenop de pan en plaats een deksel op het stoommandje. Stoom de asperges in ongeveer 10 minuten beet gaar.

Voor het stomen van groene asperges in een stoomoven leg je de asperges in een ovenschaal met een paar eetlepels heet water. Zet de ovenschaal in de stoomoven die je instelt op 90° Celsius met 100% stoom. Stoom de asperges in ongeveer 12 tot 14 minuten zacht.

Grillen/bakken

Dunne groene asperges kun je perfect direct grillen. Zorg voor een niet te hete grillpan of BBQ en leg de asperges naast elkaar.

Regelmatig keren en besprenkelen met zout en/of kruiden naar keuze maakt je een heerlijk maaltje.

Ook kun je groene asperges heerlijk knapperig bereiden in een oven. Verwarm hiervoor de oven voor naar 200° Celsius. Leg de asperges op de bakplaat, besprenkel met een beetje olijf- of zonnebloemolie, snuf zout en eventueel italiaanse kruiden. Zet de bakplaat met asperges in de oven en laat ze voor zo'n 20 minuten garen.