Gumbo

Basisrecept voor het maken van een makkelijke gumbo. Je kunt met dit recept nog alle kanten op. Maak het bijvoorbeeld met kip of met garnalen. Gumbo eet je met rijst maar het kan natuurlijk ook met aardappelen.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 200 gram boter
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • 1 stengel selderij
  • 2 liter water
  • 4 bouillonblokjes

Bereidingswijze

Kook het water en voeg de bouillonblokjes toe.

Snij de paprika klein.

Pel de ui en snij deze klein.

Snij de selderij klein.

In een stoofpan smelt je de boter en voeg je de bloem beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren met een garde tot je een mooie bruine roux hebt.

Voeg nu de gesneden paprika, ui en selderij toe en roer alles goed door elkaar.

Als het een mooie bruine kleur knijp je de knoflooktenen uit in de gumbo.

Voeg de bouillon bij de gumbo en laat dit zachtjes koken.