Gumbo met gebakken aardappelen
Ingrediƫnten
- 4 aardappelen
- 1 bakje zeefruit
- 200 gram visfilet
- 1 ui
- 3 knoflooktenen
- 1 wortel
- Halve paprika
- 1 stukje gember
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 runderbouillonblokje
- 2 theelepels sambal
- 100 gram roomboter
- 3 eetlepels bloem
- Zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen.
Snij de aardappelen in vieren en kook ze voor 8 minuten met een flinke snuf zout.
Pel en snij de ui klein.
Pel en snij de knoflook klein.
Schil een stukje gember ter grote van 2 dobbelstenen, snij de gember fijn.
Smelt de boter in een hoge pan.
Doe de bloem bij de boter en blijf goed roeren tot dat je een mooie bruine roux hebt.
Doe de ui erbij samen met de knoflook en gember.
Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, bouillonlbokje en flinke snuf zout toe, meng dit goed door elkaar en laat op lage stand even sudderen.
Was en snij de wortel in dunne plakjes en doe het bij de ui.
Was en snij de paprika in blokjes en doe het ook in de pan.
Doe nu het zeefruit in de pan samen met de visfilet, laat dit zachtjes sudderen.
Bak de aardappelen zachtjes in een beetje olie en roer af en toe.
Doe de sambal bij de gumbo, een klein kopje water en laat het lekker pruttelen voor ongeveer 30 minuten.