Hamburgers

Hoe maak jezelf een hamburger? Dit recept verteld je alles en zoveel is dat niet! Echte hamburgers maak je van rundvlees maar je kunt natuurlijk ook andere soorten gebruiken; het idee blijft hetzelfde.

Het mooiste is als je de hamburger maar één keer omdraait, na de eerste keer omdraaien doe je er wat zout en peper op. Soms lukt dit niet en moet je vaker draaien om je hamburger gaar te krijgen maar op deze manier krijg je wel lekkere en sappige hamburgers. In dit recept maken we 'quarterpounders' hoe jij verder je broodje maakt mag je natuurlijk zelf weten :)

Hamburgers op de grill

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Doe de rundergehakt in een grote kom.

Kneed nu het rundergehakt heel goed door voor een paar minuten.

Verdeel het vlees in vier gelijke delen en vorm hamburgers met je handen, zorg dat je stevige en dunne grote hamburgers maakt want ze slinken bij het bakken.

Pan: Doe een klein beetje olie in een koekenpan en laat dit goed heet worden.

Bak nu de hamburgers één voor één, of iedere hamburger in zijn eigen koekenpan door deze in het midden van de pan te leggen.

Na een minuut of 2 draai je de hamburger om en doe je er een beetje zout en peper op.

Laat de hamburger nu nog even garen. Wil je kaas op je hamburger smelten? Draai dan de burger na een minuut of 2 nog eens om en leg de kaas op de 'hete' kant van de burger.

BBQ: Leg de hamburgers op een hete plek op de BBQ.

Na een paar minuten omdraaien en bestrooien met zout en peper.

Laat de hamburger nog een paar minuten liggen of schuif de hamburger eventueel naar een iets koeler gedeelte om nog even na te garen. Dit is natuurlijk ook het juiste moment om lekker wat kaas op je hamburger te laten smelten.