Hartige taart met gehakt en prei

Maak een makkelijk hartige taart met dit recept van Simpel Koken. We heten natuurlijk niet voor niets Simpel Koken! Hartige taart is makkelijk voor bijvoorbeeld op een verjaardag of ander feestje. Heb je het maken van een hartige taart eenmaal in de vingers dan kun je dit recept gebruiken voor allerlei variaties.

Letop, voor dit recept heb je een ronde bakvorm en een deegmixer nodig.

Ingrediƫnten

Voor 6 personen:

Bereidingswijze

Gebruik een deegmixer om van de hartige taart mix, de boter en het water een mooi deeg te maken.

Snij de prei fijn en was deze goed in een vergiet.

Pel en snij de ui fijn.

Fruit de ui in een koekenpan met 1 eetlepel zonnebloemolie.

Doe de gesneden prei erbij samen met het gehakt en rul dit even aan met een halve theelepel zout, de paprikapoeder en veel zwarte peper.

Als het vocht verdampt is laat je het even afkoelen.

Verdeel het hartige taart deeg nu gelijkmatig in de bakvorm.

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Breek de eieren in een glas en meng dit met een scheutje melk goed door elkaar met een snuf zout.

Meng nu de geklutste eieren samen met de geraspte kaas door het gehaktmengsel.

Vul de taartvorm nu met het gehaktmengsel.

Bak de taart in zo'n 40 minuten goudbruin.