Hele hete kipschotel

Hele hete kip maak je als je van lekker pittig houd! Dit is wel een heel erg hete variant op 'hete kip'. Probeer deze kipschotel en je zult hem niet snel vergeten ;)

De kip voor dit gerecht minstens 8 uur marineren! Dit gerecht is lekker als bijgerecht voor bij de rijst.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 rode pepers
  • 4 knoflooktenen
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 tomaten
  • 10 sperziebonen
  • 1 eetlepel honing
  • Zout & peper

Bereidingswijze

De marinade:Maak de sperziebonen schoon en snij ze in stukjes van 3cm.

Pel en snij de ui fijn.

Pel de knoflooktenen en knijp de knoflooktenen uit over de gesneden ui.

Snij de rode peper klein.

Snij de tomaten zo klein mogelijk.

Fruit de ui en knoflook in een koekenpan met een klein beetje zonnebloemolie.

Voeg de rode peper, cayennepoeder, sperzieboon stukjes en tomaten toe en roer alles goed door elkaar.

Doe de eetlepel appelazijn erbij en een klein kopje water en laat alles voor zo'n 10 minuten sudderen.

Laat de 'marinade' afkoelen.

Snij de kipfilet in stukjes.

Doe nu de kipfilet met de marinade in een diepvrieszak en laat deze minstens 8 uur marineren in de koelkast.

Bakken Bak de kip met de marinade in een pan op laag vuur, af en toe even roeren.

Als de kip de gewenste kleur heeft is je gerecht klaar.