Hele kip klaarmaken

We leren je hoe je een hele kip kunt klaarmaken, het lijkt heel wat maar met dit stap-voor-stap recept heb je straks een heerlijke gebraden kip met een krokante vel.
Een hele (gebraden) kip

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

Was de kip onder koud water en dep deze goed droog met wat keukenpapier.

Strooi zout en peper over de kip.

Pel de ui en snij deze in tweeën.

Pel de knoflooktenen en snij deze doormidden.

Sla de stengel citroengras een beetje plat en leg er een knoop in.

Vul de kip nu met de ui, knoflook en het citroengras.

Doe een halve theelepel zout aan de binnenkant van de kip.

Verhit een braadpan en laat de boter smelten.

Als de boter volledig gesmolten is braad je de kip aan in de braadpan.

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Na een minuut of 3 de kip draaien en helemaal rondom braden.

Als de kip een mooi kleurtje heeft leg je de kip in een braadschaal en schuif je de kip in de oven voor 30 minuten.

Verlaag de oven temperatuur naar 180° Celsius.

Bewaar de overgebleven boter en druip de gesmolten boter na 30 minuten over de kip.

Laat de kip nog minstens 30 minuten in de oven gaar braden, je kunt nu weer boter over de kip laten druipen en de laatste 10 minuten de oven nog even op 220° Celsius zetten zodat je een mooi krokant velletje krijgt.