Hete gamba's met knoflook (Knoflook garnalen)

Snelle recepten zoals deze: hete gamba's met knoflook maak je natuurlijk zelf. Super lekker, heel erg simpel.

Tip: Wil je het niet zo heet? Laat dan gewoon de chili-vlokken en de cayennepeper achterwege!

Gewokte gamba's

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Voorbereiden

Maak je gamba's schoon; haal de kop er vanaf, de staart mag blijven zitten. (Van de koppen kun je nog een goeie soep maken)

Hak de knoflooktenen fijn.

Garnalen bakken

Doe een beetje olie in een wok en verhit deze.

Doe de gamba's in de wok met een flinke snuf zout.

Bak de gamba's even op hoog vuur terwijl je blijft roeren.

Vlak voor dat ze helemaal gaar zijn vuur wat lager en voeg je de knoflook, chili-vlokken en een halve theelepel cayenne peper toe.

Afblussen met wat sojasaus en nog 1 minuut zachtjes door laten sudderen.