'Hollandse nieuwe' van makreel

Het klinkt onmogelijk en eigenlijk is het natuurlijk ook zo maar toch is dit een zeer interessant recept voor als je bijvoorbeeld in het buitenland woont en je de Hollandse haring zo ontzettend mist. Haring zoals wij die in Nederland kennen zwemt voornamelijk rond in de relatief koude gedeeltes en dus zul je, als je in de warme gedeeltes van deze wereld woont aan de slag moeten met andere vissoorten.

Wil je als Nederlander in het buitenland zelf 'haring' maken dan kan dat ook met dit exclusief door ons ontwikkeld recept, je hebt nodig hele verse kleine makrelen. Makrelen zijn er in vele soorten en de ene makreel 'ondersoort' werkt beter dan de andere, experimenteer met dit recept en je zult zien dat je heel erg dichtbij de echte haring smaak kunt komen. Zorg voor verse vis van ongeveer 25 cm, voor de pekel die we in dit recept gebruiken kun je terugvallen op ons pekelwater recept

Letop: aan het eten van rauwe vis zit een risico, dit recept is dan net zoals al onze andere recepten geheel voor eigen risico.

Verse makreel

Ingrediƫnten

Voor 10 personen:

Bereidingswijze

Zorg dat je pekelwater koud is! Een temperatuur onder de 5° Celsius is ideaal.

Meng de azijn door het pekelwater.

Verwijder de ingewanden van de vis maar laat de kop zitten.

Was de vis schoon en leg deze dan in het pekelwater.

Laat de vis minstens 12 uur pekelen.

Na het pekelen spoel je de vis in voldoende ijswater opnieuw schoon.

Verwijder nu de kop en het buitenste velletje met een scherp mes.

Fileer de vis en verpak de vis eventueel afzonderlijk in kleine plastic zakjes.

Je kunt de vis invriezen en anders direct consumeren.