Hummus maken

We leggen uit hoe je zelf hummus maakt. Waar de (valse) hummus van de supermarkt soms wel 20 ingrediënten bevatten maak je echte authentieke hummus gewoon zelf en gemakkelijk met dit recept. Voor dit recept heb je een krachtige blender of keukenmachine en 'tahin' nodig, tahin is sesamzaadpasta en kun je kopen bij de betere toko.

Gebruik je gedroogde kikkererwten? Neem dan de tijd voor het weken van de kikkererwten

Hummus kun je lekker als dip gebruiken voor bijvoorbeeld stokbrood. Als je hummus op tafel zet, zet er dan ook een schaaltje zelfgemaakte tzatziki bij!

Schaaltje met hummus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Open het blikje kikkererwten en spoel de kikkererwten in een zeef met koud water, laat vervolgens de kikkererwten uitlekken.

Doe de uitgelekte kikkererwten in de blender of keukenmachine kom en voeg er de twee eetlepels tahin, 2 uitgeknepen knoflooktenen, 2 eetlepels citroensap, de komijnpoeder, het zout en flink wat peper bij.

Als laatste zo'n 6 eetlepels olijfolie erbij en gebruik de blender of keukenmachine om er een mooie hummus pasta van te maken. Als het te dik is kun je wat extra olijfolie erbij doen.

Bij het serveren kun je de hummus nog garneren met wat gestrooide paprikapoeder of olijven etc.