Hummus maken
Gebruik je gedroogde kikkererwten? Neem dan de tijd voor het weken van de kikkererwten
Hummus kun je lekker als dip gebruiken voor bijvoorbeeld stokbrood. Als je hummus op tafel zet, zet er dan ook een schaaltje zelfgemaakte tzatziki bij!

Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 2 eetlepels tahin
- 2 knoflooktenen
- 2 eetlepels citroensap
- Halve theelepel komijnpoeder
- Zout & peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
Open het blikje kikkererwten en spoel de kikkererwten in een zeef met koud water, laat vervolgens de kikkererwten uitlekken.
Doe de uitgelekte kikkererwten in de blender of keukenmachine kom en voeg er de twee eetlepels tahin, 2 uitgeknepen knoflooktenen, 2 eetlepels citroensap, de komijnpoeder, het zout en flink wat peper bij.
Als laatste zo'n 6 eetlepels olijfolie erbij en gebruik de blender of keukenmachine om er een mooie hummus pasta van te maken. Als het te dik is kun je wat extra olijfolie erbij doen.
Bij het serveren kun je de hummus nog garneren met wat gestrooide paprikapoeder of olijven etc.