Hutspot maken

Hutspot (of hutsepot) is een typisch Nederlands gerecht gemaakt met aardappelen, wortelen en uien. Maak het zelf volgens onderstaand recept (van Joris), de verhouding kun je gemakkelijk aanpassen met de 'plus' en 'min' knoppen.
Hutspot stampen in een pan

Ingrediƫnten

Voor 3 personen:
  • 1 kilo aardappelen
  • 250 gram wortelen
  • 250 gram uien
  • 1 theelepel zout
  • 0.25 theelepel nootmuskaat
  • 75 gram boter
  • 100 ml melk

Bereidingswijze

Schil en snij de aardappelen in stukken.

Was de wortelen en snij deze in dunne plakjes.

Pel en snij de uien fijn.

Doe alles in een hoge pan met net voldoende water, voeg het zout toe en breng het aan de kook.

Laat het met deksel voor ongeveer 11 tot 15 minuten koken, bij 11 minuten controleren of de aardappelen al zacht zijn.

Als de aardappelen zacht zijn giet je het water af.

Schep het klontje boter er door heen en stamp nu alles samen met de melk tot een mooie hutspot.

Op smaak brengen met zout, peper en de nootmuskaat.

Nog even goed warm laten worden op lage stand en regelmatig goed omscheppen.