Huzarensalade maken

Maak 'eerlijke' huzarensalade met dit gemakkelijke recept. Waar supermarkt de huzarensalade vaak volstoppen met allemaal onzin en een hoop suiker kun jij met deze basis elke kant op, ben je bijvoorbeeld dol op prei, of op bietjes? We hebben ruimte in het recept gelaten om je eigen smaak te kunnen gebruiken.

Deze huzarensalade is vegetarisch, maar als je wilt kun je natuurlijk smaak toevoegen met bijvoorbeeld gesneden salami, of gekookt rundvlees. Maak gewoon zelf gewoon de lekkerste huzarensalade.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Schil en kook de aardappelen met snuf zout in ongeveer 11 tot 13 minuten zacht.

Prak de aardappelen fijn.

Kook de wortel in ongeveer 5 minuten zacht en snij de wortel daarna fijn.

Snij de augurken en zilvervlies uitjes fijn.

Meng de fijn gesneden wortel, augurken, zilvervlies uitjes door de geprakte aardappel.

Kook de doperwtjes voor 1 minuut, giet de doperwtjes daarna af en meng door de huzarensalade.

Meng de mayonaise door de huzarensalade en breng op smaak met zout & peper.

Je kunt ook andere groenten, klein gesneden prei, mais of bijvoorbeeld sperziebonen toevoegen; kook de groenten eerst zacht en snij deze vervolgens klein.

Als laatste meng je de paneermeel door de huzarensalade, dit voorkomt dat de huzarensalade 'nat' wordt.