Kaas uienbrood

Dit kaas- uienbrood is gemakkelijk te maken. Je hebt nodig, wat bloem, gist, kaas en uien! Door naar het recept:

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor naar 40° Celsius, dit doen we voor het rijzen van het deeg. Kun je de oven niet instellen op deze lage temperatuur? Geen probleem laat het deeg dan iets langer buiten de oven rijzen.

Zeef de bloem in een kom en meng het zout erdoor.

Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe hierin het water en de gist.

Kneed een mooi deeg en laat dit ongeveer een uurtje rijzen in de voorverwarmde oven.

Pel en snij ringen van de ui.

Laat de boter smelten in een koekenpan en bak de uien zachtjes tot ze glazig zijn.

Als het deeg is gerezen kneed je het nogmaal goed door en vorm je een lang plat deeg, laat dit weer ongeveer 20 minuten rijzen.

Verdeel de geraspte kaas over het deeg en top het af met de gebakken ui.

Verwarm de oven voor naar 220° Celsius.

Bak het kaas- uienbrood in ongeveer 20 minuten licht bruin.