Kaasfondue 0.0

Een makkelijk succes recept voor kaasfondue zonder alcohol, ook wel bekend als kinderkaasfondue. Deze kaasfondue maak je helemaal zelf met drie soorten kaas. Dit recept is op basis van bouillon, je kunt een zelf getrokken bouillon gebruiken of je maakt een simpele bouillon met bijvoorbeeld kippenbouillonblokjes. Een speciale fonduepan is niet nodig, gewoon een klein pannetje is voldoende. Voor het recept scroll je naar de onderkant van deze pagina.

Even over de kaas..

In dit recept gebruiken we Hollandse kaas, net zo lekker, goedkoper en toegankelijker zonder een sterke Zwitserse kaassmaak. Wil je een 'echte' Zwitserse kaasfondue maken dan kun je bijvoorbeeld half Gruyère en half Emmentaler gebruiken.

Kaasfondue dips

Wat je wel niet allemaal in een kaasfondue kunt dippen is werkelijk overweldigend. Voor kaasfondue dips kun je het eigenlijk zo gek niet verzinnen maar om je opweg te helpen hebben we een overzicht voor je gemaakt met welke dips je allemaal bij deze kaasfondue kunt serveren. Per dip staat erbij of je deze rauw erbij kunt serveren of dat je deze moet voorkoken of blancheren..

DipBlancheren/voorkoken
StokbroodNee
KomkommerNee
SnoeptomaatjesNee
ChampignonsNee
SelderijNee
AnanasNee
GrillworstNee
WortelEventueel blancheren
BloemkoolEventueel blancheren
BroccoliVoorkoken
SpruitjesVoorkoken
Gamba's (grote garnalen)Voorkoken
AardappelVoorkoken

Kaasfondue warm houden

Heb je de kaasfondue volgens het recept eenmaal gemaakt dan dien je deze op tafel warm te houden. Dit kun je doen met een speciale onderzetter waarin je een waxinelichtje kunt doen. De warmte van het waxinelichtje is meestal genoeg om een klein pannetje fondue lekker smeuïg te houden. Roer de kaasfondue ook als deze al op tafel staat regelmatig goed door en zorg er in iedergeval altijd voor dat de pan stevig en veilig staat!

/i/r/kaasfondue/kaasfondue.jpg

Ingrediënten

Voor 2 personen:
  • 400 ml bouillon
  • 600 gram oude kaas
  • 200 gram jonge kaas
  • 150 gram Danish blue
  • 3 eetlepels Maizena
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Rasp de jonge en de oude kaas.

Breng de bouillon aan de kook met uitgeknepen knoflookteentjes.

Als de bouillon kookt zet je de hittebron zo laag mogelijk en doe je er in porties de geraspte kaas bij tot alles erin zit.

Blijf steeds roeren en nu mag het mengsel niet meer koken.

Verkruimel je de danish blue en voeg deze bij de kaasfondue.

Als alles is gesmolten los je de maizena op in wat water en mengt dat door de kaas en blijft roeren tot er een mooie homogene saus ontstaat. Je denkt altijd dat ie mislukt maar na een tijdje is het altijd een mooie kaasfondue.