Kaassoufflés bakken

In dit recept leren we hoe je een kaassoufflé kunt bakken in de frituur of in de oven/airfryer.

Letop: Gebakken kaassoufflés kunnen heel erg heet zijn!

Gebakken kaassoufflés

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1 kaassoufflé
  • Voldoende zonnebloemolie

Bereidingswijze

Voor frituur en of oven/airfryer kun je de kaassoufflés direct vanuit de vriezer bakken.

Frituur:

Verwarm de frituur voor naar 180° Celsius.

Als de frituur volledig is opgewarmd laat je de kaassoufflés langzaam in de olie zakken.

Na ongeveer anderhalve minuut de kaassoufflés even omdraaien.

De kaassoufflés zijn volledig gebakken als ze gaan drijven.

Airfryer/oven:

Verwarm de airfryer of oven voor naar 200° Celsius.

Als de oven volledig is voorverwarmd leg je de kaassoufflés op het rekje en bak je ze in ongeveer 8 minuten mooi goud bruin.

Foto's

Bevroren kaassoufflés kun je direct bakken
Bevroren kaassoufflés kun je direct bakken

Broodje kaassoufflé

Het bestaat echt! Een broodje kaassoufflé, natuurlijk alleen voor de echte liefhebber. Gebruik een zacht bolletje en beleg deze met een vers gebakken kaassoufflé. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per 100 gram

Calorieën306
Vet15g
Verzadigde vetzuren15g
Eiwit8,8g
Koolhydraten33g
Zout1,6g
Vezels1g