Kebab van gehakt

Kebab is helemaal niet zo moeilijk, het betekend gewoon gebraden vlees. Dit recept is voor het maken van 'kebab van gehakt', je kunt de kebabs aan een prikker rijgen maar dat hoeft niet. Braad de kebab in de pan, oven of lekker op de BBQ.
Kebab van gehakt

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 500 gram gehakt
  • 2 centimeter courgette
  • 1 ei
  • Half kopje paneermeel
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een schaal samen met het ei, paneermeel en de specerijen.

Veel verse grof gemalen peper erbij doen.

Hak het stukje courgette heel erg fijn en doe het bij het gehakt.

Kneed alles heel goed door, als het te nat is doe je er nog wat paneermeel bij.

Je kunt nu bijvoorbeeld kleine ovale 'platte hamburgers' maken, of het gehakt rollen en op (metalen) spies rijgen.

Oven

Voor bereiding in de oven verwarm je de oven voor naar 200° Celsius.

Als de oven volledig is voorverwarmd leg je de kebabs in een ovenschaal voor ongeveer 45 minuten in de oven.

BBQ

Je kunt de gehakt gebak ook heerlijk op de BBQ grillen, leg de kebab op een niet al te hete plek en draai geregeld.

Pan

Voor het bereiden van de kebab in een pan doe je een klein beetje olie in de pan en bak je de kebab in ongeveer 20 minuten mooi bruin, regelmatig keren.