Kimchi maken

Maak hele gemakkelijke kimchi met dit kimchi recept! Kimchi (soort van gefermenteerde groenten) super lekker als bijgerecht bij allerlei gerechten. Voor de beginners: handschoentjes aan want je werkt met chili-vlokken en veel zout!
Kimchi in een schaaltje

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 1 chinese kool
  • 1 wortel of peen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels chili vlokken
  • grof zeezout
  • ijswater

Bereidingswijze

Bereid een bak ijswater voor met water en ijsklontjes.

Snij hele dunne julliene reepjes van de wortel.

Snij je ui in hele dunne kwart ringen.

Haal nu stuk voor stuk bladeren van de chinese kool, zo groot mogelijk en leg de helft in een grote kom.

Doe nu 2 eetlepels grof zeezout over de chinese kool en ga de bladeren 'wrijven', tussen je handen zodat het zout overal, op elk blad komt.

Voeg de andere helft van de chinese kool bladeren erbij en voeg nog 2 eetlepels zout toe, herhaal het 'inmasseren' van het zout.

Laat dit een paar minuten intrekken en je zult zien dat de bladeren gaan krimpen. Dit komt doordat het zout het vocht uit de bladeren ontrekt.

Masseer alles nog een keer goed en doe dan alle bladeren in het ijswater en was het zout er een beetje af.

Laat de kool bladeren nu goed uitlekken en doe ze terug in een grote kom.

Voeg de julliene wortel en ui bij, de 2 eetlepels chili vlokken en masseer alles nogmaals goed in.

Als je het nu even laat staan kun je het al enigzins proeven, misschien heb je meer zout nodig, peper is ook lekker.

Als het goed op smaak is doe je alles in een weckpot, zo vol mogelijk. Sluit de wekpot af en zet hem ondersteboven.

Laat dit zo'n 8 uur buiten de koelkast staan, daarna kan het in de koelkast.