Kip in 't pannetje

Heerlijk, gemakkelijk recept. Even wat snijden, braden, in de pan en wachten maar! Je huis zal heerlijk gaan ruiken en je tafelgasten zullen smullen met dit makkelijke kip in 't pannetje recept. Gebruik voor dit recept kippendijen met bot of kippenpoten.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 8 kippendijen
  • 4 aardappelen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 bosjes krulpeterselie
  • Zout & peper
  • Boter

Bereidingswijze

Schil de aardappelen.

Was en snij de aardappelen in 3 of 4 gelijke stukken.

Was en snij de wortel in schijfjes.

Pel en snij de ui fijn.

Pel en pers de knoflooktenen uit boven de ui.

Braad in een koekenpan met wat boter de kip een beetje aan voor zo'n 5 minuten, regelmatig draaien.

Gebruik de gesmolten boter en vocht van de kip in een hoge pan om de ui en knoflook zachtjes aan te fruiten.

Voeg de aardappen en wortelschijfjes toe met 2 kopjes water, flinke snuf zout en laat dit met deksel zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.

Haal na 10 minuten de deksel eraf en voeg de kip toe, leg nu de aardappelen boven op de kip en laat dit zachtjes voor een klein uurtje garen, af en toe even alles om husselen.

Snij de peterselie fijn en doe deze in de pan.

Flink wat zwarte peper, en eventueel extra zout.

Foto's

Geschilde aardappelen
Geschilde aardappelen
Gesneden aardappelen
Gesneden aardappelen
Fijn gesneden ui
Fijn gesneden ui