Kip kerrie salade

Heerlijk simpel kip kerrie salade recept waar niet voor hoeft te bakken! Deze kip kerrie salade kun je makkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast echter zal dat niet gebeuren want deze is te lekker! Tip: wil je het wat exotischer maken? Doe er dan klein gesneden ananasblokjes bij. Voor dit recept heb je ook gekookte eieren nodig, geen idee hoe je een ei kookt? Lees dan ons ei-koken recept!

Recept voor 2 personen

Voorbereiding15 minuten
Kooktijd0 minuten
Totale tijd15 minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

De kipfilet mag bevroren zijn. Kook de kipfilet in voldoende water met een flinke snuf zout. Als de kipfilet drijft kook je nog 4 minuten door, je kipfilet is nu door en door gaar.

Kook ondertussen de 4 eieren hard in zo'n 8 minuten. Laat de eieren daarna schrikken in koud water en pel deze.

Haal de kipfilet als deze klaar is uit het water en snij deze klein. Verdeel de kipfilet op een bord zodat het snel kan afkoelen.

Snij de ui heel fijn.

Prak de eieren in een kom en meng het samen met de kipfilet en de fijngesneden ui. Als het nog warm is laat dit dan eerst afkoelen in de koelkast.

Meng de kerriepoeder en het zout door je kip en als laatste meng je er de mayonaise doorheen.

💬 Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter