Kipburger

Makkelijke en smakelijke kipburgers maak je met dit recept. Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je een zachte bol of harde bol wilt, iets wat zelfs niet kan bij menig restaurant, kortom; de beste kipburgers maak je gewoon zelf.

Voor dit recept is een vleeshamer handig!

Kipburgers

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Snij de kipfilets over de lengte dwars door, zodat je 2 helften hebt.

Sla de gesneden kipfilets plat met een vleeshamer.

Split de eieren en doe het eigeel in een diep bord.

Meng een beetje zout en peper door het eigeel.

Leg de plat geslagen kipfilets in het eigeel.

Verdeel de paneermeel op een ander bord.

Snij het uitje fijn.

Verhit een koekenpan op lage stand.

Haal de kipfilets uit het eigeel, laat het even uitlekken en draai ze dan in de paneermeel.

Bak nu in een klein beetje olie de kipfilets zachtjes, iedere kant een paar minuten.

Als de kipfilets gaar zijn snij je het broodje open en beleg je het broodje met de kipfilets.

Afmaken met wat klein gesneden uitjes, gesneden ijsbergsla en bijvoorbeeld mosterdsaus of BBQ saus.