Kippensoep snel en simpel!

Zelfgemaakte kippensoep blijft toch het lekkerst. Het is een prima basis voor eventueel andere soepen maar deze kippensoep is zo al lekker!

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 2 grote kippenbouten
  • 3 liter water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Snij de ui klein.

Snij de prei in dunne ringetjes.

Was de kippenbouten even af onder koud stromend water.

In een hoge pan even de ui en prei aanfruiten in wat olie met wat zout.

Voeg na 2 minuten het water toe in de pan en doe de kippenbouten in het water.

Zet de hittebron op hoog en breng het water aan de kook.

Als het water kookt kun je de hittebron iets lager zetten zodat het zachtjes door blijft koken.

Voeg het bouillonblokje toe, 3 theelepels zout, de ketjap en de sambal naar smaak.

Na ongeveer 1,5 uur kun je de bouten er even uit halen en het vlees er met een vork vanaf plukken. Doe het kippenvlees terug in de pan en laat lekker door sudderen.

Eventueel nog op smaak brengen met peper.