Malse kippenvleugels uit de oven

In de oven gebakken kippenvleugels horen mals te zijn en moeten nog volledig rondom het bot zitten. Gaar je kippenvleugels daarom op lage temperatuur! Dit kan in de oven of in de airfryer, we leggen het onder de foto stap voor stap uit.

Trek in een sausje? Maak onze heerlijke blauwe kaassaus!

Malse kippenvleugels uit de oven

Ingrediƫnten

Voor 3 personen:
  • 1 kilo kippenvleugels
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chili-vlokken
  • Halve theelepel vetsin
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor naar 140° Celsius (gebruik je een airfryer? stel deze dan in op 130° Celsius)

Leg de kippenvleugels in een schaal.

Meng in een apart schaaltje alle kruiden goed door elkaar.

Schep de kruiden goed door de kippenvleugels.

Leg de kippenvleugels op een ovenrek met daaronder een braadslee en zet deze in de voorverwarmde oven.

Laat de kippenvleugels voor 45 minuten garen en draai ze daarna om.

Zet de oven nu op 170° Celsius en laat de kippenvleuges in ongeveer 30 minuten een mooi kleurtje krijgen.