🐔 Kipsaté

Kipsaté is heerlijk voor op de BBQ maar kun je natuurlijk ook gewoon bij frietjes eten. Het zelf maken van de beste kipsaté is heel makkelijk met dit recept. Deze manier van marineren zorgt ervoor dat je kipsaté snel en veilig gaar wordt.

Recept voor 1 persoon

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pel alle knoflooktenen en snij ze heel erg fijn of beter knijp ze uit in een grote diepe schaal.

Snij de kipfilet in flinke dobbelstenen.

Doe de gesneden kipfilet in de schaal met knoflook.

Voeg de ketjap en het water toe.

Het beste is om dit een paar uur in de koelkast te zetten zodat de smaken kunnen intrekken, liefst een nacht laten staan.

Zet wat satéprikkers in een glas water een half uurtje voor je kipfilet gaat 'rijgen', hierdoor verbranden ze later minder snel.

Rijg de kipfiletblokjes op de satéprikkers en ze kipsaté op een bord.

BBQ:

Voor BBQ leg je de kipsaté op een hete maar niet al te hete plaats en draai je ze om na ongeveer 2 minuten.

Blijf dit herhalen totdat je kipsaté een mooi goud bruin kleurtje heeft. Eventueel met een mes controleren of ze door en door gaar zijn.

Pan:

Doe een klein beetje olie in de pan en verhit deze op standje middel.

Leg 4 of 5 stokjes kipsaté in je pan en draai ze na een minuut of 3 om.

Herhaal dit tot je kipsaté de gewenste kleur heeft.