Kipschnitzels maken

Kipschnitzels kun je heel gemakkelijk zelf maken van kipfilet, geklutst ei en paneermeel. Voor het bakken van je zelfgemaakte schnitzels lees je onze bakinstructies.
Een gebakken kipschnitzel

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

Breek de eieren in een schaal en kluts deze met wat zout goed door elkaar.

In een andere schaal leg je een flinke laag paneermeel.

Meng wat zout en flink wat peper door het paneermeel.

Leg de kipfilets op een snijplank, leg 1 hand plat op de kipfilet en halveer nu voorzichtig de kipfilet.

Je kunt de schnitzels zo groot maken als je wilt maar kleine schnitzels zijn uiteraard ook erg lekker.

Haal nu de schnitzels door het ei, laat het dan even afdruipen en leg de schnitzels vervolgens in het paneermeel.

Draai de schnitzels in het paneermeel een paar keer om en zorg dat ze helemaal bedekt zijn.

Leg de schnitzels nu op een bord en laat ze zo'n 10 tot 15 minuten rusten, zo trekt het vocht van de eieren goed in het paneermeel en zullen ze minder snel verbranden tijdens het bakken.