Knoflookboter maken

Knoflookboter, simpeler dan simpel kan het niet. Knoflookboter is heerlijk op een vers stuk Frans stokbrood of smeer het op je stukje BBQ vlees.

Je kunt gezouten of ongezouten boter gebruiken. Bij ongezouten boter doe je er een mespuntje zout bij.

Boter

Ingrediƫnten

Voor 6 personen:
  • 1 pakje roomboter
  • 5 eetlepels water
  • 1 mespuntje knoflookpoeder en 6 verse knoflooktenen, geperst
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze

Zorg dat de roomboter zacht is.

Pel de knoflooktenen en pers deze uit met een knoflookpers.

Meng alles goed door elkaar, zodat je een mooie goed ruikende knoflookboter krijgt.

Zet de knoflookboter een paar uur weg in de koeling, dat komt de smaak ten goede.

30 minuten voor het serveren uit de koelkast halen.

Tip: meng er een beetje Italiaanse kruiden door, wat minder knoflook; dan heb je kruidenboter!