Van een komkommer een augurk maken

Van een komkommer een augurk maken! Het is dan wel geen echte augurk maar de komkommer en augurk zijn familie van elkaar en dus kun je ook prima komkommers inmaken net zoals ze doen met augurken.
Gesneden komkommer

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Zorg dat je 2 grote glazen potten hebt met deksel. Maak deze goed schoon en desinfecteer deze door ze in een pan met water te koken.

Meng het water met het azijn en breng dit aan de kook.

Roer de suiker er door heen en het zout.

Was en snij de komkommers door de helft.

Snij de komkommers daarna over de lengte door vieren.

Verdeel de stukken komkommer in de glazenpotten. Verdeel vervolgens de peperkorrels, mosterdzaad en de dille over de potten.

Giet nu je water azijn mengsel voorzichtig in de potten tot dat deze helemaal vol zijn.

Draai de deksel stevig op de potten en laat de potten omgekeerd afkoelen.