Van een komkommer een augurk maken

Van een komkommer een augurk maken! Het is dan wel geen echte augurk maar de komkommer en augurk zijn familie van elkaar en dus kun je ook prima komkommers inmaken net zoals ze doen met augurken.

Recept voor 2 personen

Voorbereiding15 minuten
Kooktijd0 minuten
Totale tijd15 minuten
Gesneden komkommer

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Zorg dat je 2 grote glazen potten hebt met deksel. Maak deze goed schoon en desinfecteer deze door ze in een pan met water te koken.

Meng het water met het azijn en breng dit aan de kook.

Roer de suiker er door heen en het zout.

Was en snij de komkommers door de helft.

Snij de komkommers daarna over de lengte door vieren.

Verdeel de stukken komkommer in de glazenpotten. Verdeel vervolgens de peperkorrels, mosterdzaad en de dille over de potten.

Giet nu je water azijn mengsel voorzichtig in de potten tot dat deze helemaal vol zijn.

Draai de deksel stevig op de potten en laat de potten omgekeerd afkoelen.

💬 Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter