Kousenband koken

Gewoon zo even kousenband koken is zonde. Maak dus kousenband lekker met dit recept op Surinaamse wijze
Kousenband ongesneden

Ingrediƫnten

Voor 5 personen:
  • 200 gram kousenband
  • 50 gram roomboter
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 4 eetlepels water

Bereidingswijze

Smelt wat boter in een wok of hapjespan.

Was de kousenband en snijd de uiteinden af.

Snij de kousenband julienne (in stukjes van 3 tot 4 cm).

Pel en snij de ui fijn, pers de knoflook en doe bij de ui.

Fruit het uitje en de fijn geperste knoflook.

Doe de gesneden kousenband erbij samen met het water.

Verkruimel het bouillonblokje en roer het geheel goed door elkaar.

Kousenband hoort lekker knapperig en beetgaar te zijn, laat de kousenband maximaal 2 minuten sudderen.