Kousenband met gerookt spek

Maak je rijsttafel compleet met dit makkelijke recept voor kousenband met gerookt spek. In een half uurtje klaar!

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Snijd de kousenband in stukjes van circa 2 cm en even wassen met water.

Snij de spek in dobbelsteentjes.

Pel en snij de ui klein, snij de tomaat in kleine stukjes.

Bak de dobbelsteentjes spek bruin in de margarine, voeg er de gesnipperde ui en tomaat en uitgeperste knoflook toe.

Roer als alles mooi bruin is de kousenband, vetsin en heel weinig zout en peper er door heen.

Roerbak alles in 3 minuten op een matig vuur, doe er zoveel water bij dat het geheel onderstaat. Zet het vuur laag en dek de pan toe.

Kook de hele peper 5 minuten mee, en haal hem er dan uit.

Laat de kousenband zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen.