Geheime krabburger

Wij zijn Plankton voor en hebben zeer als eerste op internet het geheime recept van Meneer Krabs ontdekt! Voor wie hem niet kent, Meneer Krabs is de werkgever van Spongebob Squarepants, de tekenfilm held van begin deze eeuw. Spongebob woont met zijn vrienden in het onder water dorp; Bikinibroek en hij werkt bij Meneer Krabs in de Krokante Krab waar hij zo'n beetje de enige is die de gewilde krab burgers op originele wijze kan bakken. Zorg dat je de volgende ingrediƫnten in huis hebt voor dit krabburger recept dan heb je zeker gezond succes bij de jongere eters.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

De krabburgers worden gemaakt van kikkererwten, het lijkt erg op het falafel recept alleen maken we nu geen balletjes maar geplette burgers.

Kook de kikkerwten met snuf zout zon 45 minuten in een flinke pan met water. Controleer of de kikkerwten na 45 minuten zacht zijn.. zoja giet deze af, anders nog even koken!

Maak met wat yoghurt een overheerlijke saus dressing van heel fijn gesnipperde ui, knoflook, theelepel basil en peterselie.

Snipper 1 ui fijn en doe 1 helft in de keukenmachine samen met de kikkererwten en een paar geperste knoflook tenen. Voeg een eetlepel kerrie en wat zout en peper toe. Een geoeffende krab kok kan natuurlijk ook experimenteren met andere kruiden.

Voor wat grovere burgers de keukenmachine kort op hakken aanzetten, zorg dat alle ingredienten goed vermengt worden.

Bestrooi een houten plank met bloem en kneed met bebloemde handen hele stevige burgers van zo'n 1.5CM dikte Is het iets te droog dan mengsel wat bedruppelen met water.

Maak van de andere ui mooie dunne ringetjes en bak deze in een ingevette koekenpan.

Zorg voor een frituur op 180 graden of een flinke wok met 1.5 tot 2 liter olie, dit laatste is lastig maar te doen op een zacht vuur.. laat de olie niet te heet worden!

Frituur nu de stevige burgers zo'n 1 tot 2 minuten. Blijf erbij de burgers mogen niet te bruin worden! Serveer hierna de burger direct in een opgemaakte italiaanse stevige bol met sla, tomaat en komkommer met daar boven op de gebakken uienringen.

Serveer de yoghurt dressing er apart bij.

ps. houd dit recept geheim