Kroketten bakken

Wat is er lekkerder dan een thuis vers gebakken kroket? Juist! Niets.. daarom hebben we het recept voor het zelf bakken van kroketten voor je online gezet, natuurlijk is dit recept voor alle soorten kroketten, dus ook kalfskroketten, goulashkroketten en satékroketten etc.

Hollands recept voor 1 persoon

Gebakken kroket

Ingrediënten

  • 1 kroket
  • Voldoende (frituur) olie, zonnebloem is het beste

Bereidingswijze

Kroketten kun je direct vanuit de vriezer frituren of in de oven/airfryer bakken.

Frituur:

Zorg dat je olie is voorverwarmd naar 180° Celsius.

Doe niet teveel kroketten tegelijkertijd want dan zakt de temperatuur van de olie te snel, maximaal 3 tegelijk in een kleine frituur.

Laat je kroket langzaam in de olie zakken en laat de kroket voor minstens 4 minuten frituren, voor bevroren kroketten: 6 minuten.

Airfryer/oven:

Voor de airfryer of oven verwarm je voor naar 220° Celsius.

Als de oven of airfryer volledig is voorverwarmt plaats je maximaal 3 kroketten op het rekje. De kroketten zijn in ongeveer 11 minuten gebakken.

Voedingswaarden

Calorieën250
Bron: nal.usda.gov