Kroketten bakken

We leren je hoe je één of meerdere kroketten krokant kunt bakken in de frituur of in de oven/airfryer. Deze instructies kun je gebruiken voor alle soorten kroketten, dus niet alleen rundvleeskroketten maar ook voor groente-, kalfs-, goulash- en satékroketten etc.
Een in de frituur gebakken kroket

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1 kroket
  • Voldoende zonnebloemolie

Bereidingswijze

Kroketten kun je direct vanuit de vriezer frituren of in de oven/airfryer bakken.

Frituur:

Verwarm de frituur voor naar 180° Celsius.

Leg maximaal 3 kroketten tegelijk in de frituur om openbarsten te voorkomen.

Frituur de kroketten voor minstens 5 tot 6 minuten, ontdooide kroketten kunnen iets korter: ongeveer 4 minuten.

Laat de kroketten na het bakken even uitlekken op wat keukenpapier.

Airfryer/oven:

Verwarm de airfryer of oven voor naar 220° Celsius.

Als de oven of airfryer volledig is voorverwarmd plaats je maximaal 3 kroketten op het rekje. De kroketten zijn in ongeveer 11 minuten gebakken.