Kroketten bakken

We leren je hoe je één of meerdere kroketten krokant kunt bakken in de frituur of in de oven/airfryer. Deze instructies kun je gebruiken voor alle soorten kroketten, dus niet alleen rundvleeskroketten maar ook voor groente-, kalfs-, goulash- en satékroketten etc.
Een in de frituur gebakken kroket

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1 kroket
  • Voldoende zonnebloemolie

Bereidingswijze

Kroketten kun je direct vanuit de vriezer frituren of in de oven/airfryer bakken.

Frituur:

Verwarm de frituur voor naar 180° Celsius.

Leg maximaal 3 kroketten tegelijk in de frituur om openbarsten te voorkomen.

Frituur de kroketten voor minstens 5 tot 6 minuten, ontdooide kroketten kunnen iets korter: ongeveer 4 minuten.

Laat de kroketten na het bakken even uitlekken op wat keukenpapier.

Airfryer/oven:

Verwarm de airfryer of oven voor naar 220° Celsius.

Als de oven of airfryer volledig is voorverwarmd plaats je maximaal 3 kroketten op het rekje. De kroketten zijn in ongeveer 11 minuten gebakken.

Voedingswaarden

Calorieën250

Discord

Vragen, opmerkingen? Deel een foto of laat live zien hoe je dit recept maakt! Shine en laat het weten in onze Discord chat!