Kurkumasoep

Maak deze simpele kurkumasoep in een handomdraai, een heerlijke pittige soep met echte (hele) kurkuma's, sambal en koriander.

Letop: Staafmixer of blender nodig.

Hele kurkuma

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 250 gram hele kurkuma
  • 100 gram verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel sambal
  • 1 liter water
  • 500 ml kippenbouillon
  • 160 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Snij de ui fijn.

Pers de knoflook uit bovenop de ui.

Hak de kurkuma zo fijn mogelijk.

Was de koriander en hak de koriander grof.

Verhit de olie in de pan.

In een hoge pan bak je de ui, knoflook en sambal tot de ui glazig is.

Voeg kurkuma toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten zachtjes mee.

Voeg water en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 15 minuten doorkoken tot de kurkuma's zacht worden.

Pureer de soep tot het glad is.

Doe de soep terug in de pan en kook en laat het nog zo'n 15 minuten zachtjes koken, als laatste voeg je de kokosmelk toe.