Lamsrack bakken

Een mooie lamsrack wil je niet verpesten door hem als schoenzool te bakken! Een lamsrack hoort van binnen nog mooi roze te zijn. In dit recept leggen we uit hoe je een lamsrack in een pan kunt bakken maar het kan natuurlijk ook op de BBQ, laat de lamsrack dan na het 'dicht schroeien' nog even ingepakt in aluminiumfolie voor zo'n 15 minuten nagaren.

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon:

Bereidingswijze

Haal de lamsrack zo'n 20 minuten voor het bakken uit de koelkast.

Smelt de boter in een koekenpan.

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Besprenkel de lamsrack met zout en peper.

Als de boter geheel gesmolten is zet je de lamsrack rechtop in de pan en laat je deze zo'n 2 minuten mooi dicht 'schroeien'.

Leg de lamsrack daarna op de 'rug' en braad ook deze kant even aan.

Braad nu de lamsrack aan de zijkanten, iedere kant ongeveer een minuut.

Haal de lamsrack uit de pan en laat de lamsrack in een ovenschaal zo'n 20 minuten nagaren in de oven.