Lasagnebladen maken

Wil je vanavond lasagne eten maar ben je de vellen vergeten? Geen probleem, lasagnebladen maak je gemakkelijk zelf met dit recept zonder ei.
Lasagne met zelfgemaakte 'bladen'

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

Voorbereiden:

Zeef de benodigde hoeveelheid bloem in een schaal of grote kom.

Meng het zout door de bloem.

Maak een kuiltje in het midden en giet het water erin.

Meng nu een mooi deeg, kneed het minstens voor zo'n 5 minuten goed stevig door.

Laat het deeg een half uurtje rusten.

Bladen maken:

Breng een grote pan met water en 1 theelepel zout aan de kook.

Doe een paar druppels olijfolie in het water.

Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een bebloemde werkplank met een roller.

Snij nu mooie vellen en laat ze gelijk in het kokende water zakken.

Haal de lasagnebladen na ongeveer een minuut uit het water en laat ze uitlekken.