Macaroni maken

Macaroni is nog steeds een favoriet in Nederland en Belgiƫ. Maak deze makkelijke macaroni zonder pakje in een handomdraai met dit snelle recept. Super lekker met wat geraspte kaas!

Tip: Je kunt macaroni heel goed in de koelkast bewaren of invriezen en later weer opwarmen.

Macaroni

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 1,5 kopje macaroni
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Pel en snij de ui fijn.

Pers de knoflookteen en doe deze bij de ui.

Was en snij de paprika in kleine blokjes.

Was en snij de courgette in kleine blokjes.

Verwarm een hoge pan met dikke bodem en doe er 5 eetlepels olijfolie in.

Fruit de ui en knoflook.

Als de ui glazig is doe je de paprikablokjes en courgetteblokjes erbij.

Bak dit ongeveer 4 minuten, voeg een flinke snuf zout, het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe.

Doe het gehakt erbij en maak dit klein, roer en bak alles tot het gehakt mooi bruin is.

Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij en roer dit tot een macaroni saus.

Proeven als het heet is en op smaak brengen met zout & peper, eventueel scheutje ketjap & ketchup.

Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.

Giet de macaroni af en meng deze door de saus.