Macaroni koken

Dit is het recept voor het koken van macaroni, dat is soms al moeilijk genoeg en daarom een handige uitleg. Tip: gaat je macaroni nog in een bolognesesaus dan kun je de macaroni een paar minuten korter koken.

Hollands recept voor 1 persoon

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Goede macaroni is van Durum gemaakt en moet vaak iets langer koken. Meestal is de kooktijd voor macaroni zo'n 11 minuten maar altijd even op de verpakking kijken voordat je begint.

Breng het water aan de kook met een flinke snuf zout en een paar druppels olijfolie.

Als het water kookt voeg je de macaroni toe.

Na ongeveer 30 seconden even goed over de bodem roeren want elleboogjes gaan snel plakken.

Laat het de macaroni nu zo'n 10 tot 11 minuten zachtjes door koken.

Je kunt de gaarheid altijd even controleren door te proeven.

Als de macaroni klaar is, afgieten en afspoelen met koud water.