Macaroni ovenschotel met spinazie en olijven

Heel makkelijk ovenschotel recept voor het maken van een macaroni ovenschotel met spinazie à la crème en gehakte olijven.

Ingrediënten

Voor 3 personen:
  • 250 gram macaroni
  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • 7 stukjes bevroren spinazie à la crème
  • 8 olijven
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 3 eieren
  • Zout & peper
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Weeg de macaroni af en kook deze volgens de instructies op de verpakking gaar. Heb je geen instructies? Volg dan ons macaroni koken recept.

Pel en snij de ui klein.

Pel en knijp of hak de knoflooktenen fijn en fruit deze samen aan in een hoge pan met een klein beetje olie.

Doe de bevroren spinazie à la crème bij de uien en voeg een flinke snuf zout toe.

Hak de olijven fijn en laat ze even mee bakken met de spinazie en de uien.

Als de macaroni klaar is met koken giet je deze af.

Breng de macaroni op smaak met zout en peper.

Als de spinazie volledig is ontdooit roer dan de macaroni door de spinazie met uien en haal de pan van de hitte bron.

Verwarm de oven voor naar 180° Celsius.

Breek de eieren in een maatbeker en meng de geraspte kaas er door heen.

Verdeel de macaroni in een of twee ovenschotels en giet het ei / kaas mengsel erover heen.

Bak de macaroni ovenschotel in zo'n 25 minuten klaar in de voorverwarmde oven.