Makreelsalade

Hele makkelijke makreelsalade die je in een handomdraai klaar hebt, je kunt het traditioneel doen met een hele gerookte makreel of met gerookte makreelfilets. Heb je nog makreel over van de BBQ dan kun je die natuurlijk ook uitstekend gebruiken.

Hollands recept voor 2 personen

Voorbereiding10 minuten
Kooktijd0 minuten
Totale tijd10 minuten
Makreel vanaf de BBQ

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Als je een hele makreel hebt haal je even het velletje van de makreel en fileer je hem.

Haal nu met je vingers het visvlees eraf zo weet je zeker dat je geen graatjes hebt.

Prak de makreel een beetje in een kommetje maar niet te fijn.

Hak de lente ui klein en voeg die bij de makreel.

Doe de paprikapoeder bij de makreel samen met een flinke snuf zout en flink wat verse zwarte peper.

Als laatste roer je er de mayonaise door.

Laat de makreelsalade afkoelen en opsmaak komen in de koelkast.

💬 Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter