Malse drumsticks

Keiharde drumsticks wilt niemand.. en eigenlijk is het geheim heel makkelijk. Op deze manier worden je drumsticks ook nog eens sneller gaar en het eindresultaat? Om een 🍗 aan te zuigen!

Dit recept is goed voor in de pan, de BBQ of uit de oven.

Malse drumsticks

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 4 drumsticks
  • 1 kopje dunne sojasaus
  • 4 knoflooktenen
  • 1 kopje water

Bereidingswijze

Pel en hak de knoflook fijn, persen met een knoflookpers kan natuurlijk ook.

Doe de knoflook in een diepe schaal.

Was je drumsticks eventeel even onder stromend water en doe de drumsticks bij de knoflook.

Giet nu de dunne soja saus over de drumsticks en ook het kopje water.

Laat de drumsticks minstens 2 uur intrekken.

BBQ:

Leg je drumsticks op een mooi plekje op het rooster van je BBQ.

Draai de drumsticks na een minuut of 4 om en laat weer minstens 4 minuten liggen.

Blijf de drumsticks daarna geregeld draaien totdat ze een mooi kleurtje hebben, dit zou in ongeveer 20 minuten moeten zijn.

Controleren even met een mes of de drumstick in zijn geheel gaar is voor je ze serveert.

Pan:

In de pan kun je je drumsticks heerlijk in de boter bakken, smelt een beetje boter in een goede koekenpan.

Leg de drumsticks in de pan en laat ze op middelhoge stand even lekker dicht schroeien.

Draai ze na een minuut of 2 om en doe hetzelfde als de vorige stap.

Blijf hierna de drumsticks geregeld draaien.

Voor het serveren controleer je even met een kleine insnede of de drumstick geheel gaar is.

Oven/airfryer:

Verwarm je oven voor naar 180° Celsius.

Als de oven volledig is voorverwarmd leg je de drumsticks in een ovenvaste braadpan of schaal.

Dek de schaal even af met wat aluminiumfolie en zet de schaal in de oven.

Na ongeveer een half uur haal je de aluminiumfolie van de schaal en laat je de drumsticks nog zo'n 20 minuten nagaren.

Altijd even controleren met het oog of met een kleine insnede of je drumsticks gaar zijn voordat je ze gaat serveren!