Mapo Tofu

Mapo tofu is zoals de naam al suggereerd een gerecht met tofu. Voor dit recept gebruik je een blok zachte of 'zijde' tofu. Uitermate smaakvol en als je het eenmaal hebt gemaakt zul je het vaker op tafel zetten.
Mapo tofu

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Schil en hak de gember zo fijn mogelijk.

Pel en hak de knoflook zo fijn mogelijk.

Hak de gedroogde chilipepers in niet al te kleine stukjes.

Snij de tofu in blokjes ter grote van een dobbelsteentje.

Verhit een wok met 4 eetlepels zonnebloemolie.

Roerbak nu de gember voor ongeveer een minuut, voeg dan de knoflook en de gehakte chilipepers toe.

Als de knoflook een beetje begint te kleuren doe je het gehakt erbij en bak je dit op laag vuur voor een paar minuten. Blijf af en toe goed rond scheppen.

Voeg de bonenpasta erbij, samen met flink wat zwarte peper uit de molen en meng dit goed door elkaar.

Meng de maizena goed met water.

Doe de kippenbouillon bij het mengsel en als dit heet is meng je er het maizena mengsel doorheen, laat dit eventjes zachtjes binden terwijl je af en toe roert.

Hak de lente ui fijn.

Meng je er de tofu blokjes er doorheen en maak af met wat gehakte lente-ui.