Mayonaise maken

Mayonaise kun je heel goed zelf maken, gewoon zonder suiker.

Belangrijk: zoals je in het recept voor mayonaise kunt lezen dien je de olie steeds heel langzaam toe te voegen, blijf dan mixen tot dat de olie is opgenomen in een mooie homogene massa.

Zelf gemaakte mayonaise

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Split het ei en behoud de eidooier.

Mix de eidooier in een kom met de wijnazijn en een flinke snuf zout.

Zet de mixer op de laagste stand en voeg nu tijdens het mixen de olie druppel voor druppel toe.

Als de mayonaise zich enigzins gaat binden kun je weer een scheutje olie toevoegen, blijf mixen tot dat de olie volledig is opgenomen.

Herhaal de vorige stap tot dat je alle olie hebt verbruikt.

Als je de mayonaise te dik vindt kun je er een eetlepel koud water doorheen mixen.

Breng de mayonaise op smaak met nog enkele druppels azijn worcestershiresaus en natuurlijk zout & peper.