Mexicano bakken

Koken hoeft niet, bakken wel. Dol op Mexicano's? Bak de beste Mexicano's met dit recept! En net als bij de frikandel geld, als de Mexicano gaat drijven dan is hij klaar.. Ben jij ook van mening dat de naam Mexicano niet meer zou mogen? Laat het weten op Twitter met #nomoremexicano; we noemen het nu 'vleesplank'.

Hollands recept voor 1 persoon

Voorbereiding5 minuten
Kooktijd5 minuten
Totale tijd10 minuten

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Mexicano's kun je direct vanuit de vriezer frituren.

Frituur: Verwarm je frituur voor naar 180° Celsius.

Als de frituurpan volledig is opgewarmd laat je de Mexicano voorzichtig in de olie zakken, zet daarna de termostaat terug naar 160° Celsius.

Je Mexicano is klaar als hij gaat drijven, haal de Mexicano dan uit de olie en laat hem even uitlekken op wat keukenpapier.

Oven/airfryer:

Verwarm je oven voor naar 200° Celsius en voor een airfryer 180° Celsius.

Als de oven of airfryer volledig voorgewarmd is dan leg je de Mexicano op het rekje.

In ongeveer 8 tot 9 minuten is je Mexicano klaar.

💬 Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter