Mexicano bakken

Koken hoeft niet, bakken wel. Dol op Mexicano's of de gekopieerde broer: de Carerro? Bak de beste Mexicano's met dit recept! En net als bij de frikandel geld, als de Mexicano gaat drijven dan is hij klaar..

Je kunt mexicano's ook in de pan of in de oven bakken. Ben jij ook van mening dat de naam Mexicano niet meer zou mogen? Laat het weten op Twitter met #nomoremexicano; we noemen het nu 'rupsband'.

Bevroren Mexicano's

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon:

Bereidingswijze

Mexicano's kun je direct vanuit de vriezer frituren.

Frituur: Verwarm je frituur voor naar 180° Celsius.

Als de frituurpan volledig is opgewarmd laat je de Mexicano voorzichtig in de olie zakken, zet daarna de termostaat terug naar 160° Celsius.

Je Mexicano is klaar als hij gaat drijven, haal de Mexicano dan uit de olie en laat hem even uitlekken op wat keukenpapier.

Oven/airfryer:

Verwarm je oven voor naar 200° Celsius en voor een airfryer 180° Celsius.

Als de oven of airfryer volledig voorgewarmd is dan leg je de Mexicano op het rekje.

In ongeveer 8 tot 9 minuten is je Mexicano klaar.

Pan:

Verwarm een koekenpan met een beetje olie op middelhoge stand.

Als de pan heet is leg je de mexicano met de ribbels naar boven in de pan.

Bak de mexicano voor een paar minuten en draai hem daarna om en herhaal dit regelmatig.

De mexicano is in ongeveer 8 tot 10 minuten gebakken.