Mini krieltjes bakken

We leggen uit hoe je de voorgekookte mini krieltjes uit de supermarkt snel en smakelijk kunt klaarmaken in de pan of in de oven. Voorgekookte mini krieltjes kun je ook warm maken in de magnetron maar ze worden niet lekker knapperig.

Kruiden

Mini krieltjes zijn gekruid en ongekruid verkrijgbaar. Voor het kruiden van ongekruide mini krieltjes kun je simpelweg wat zout & peper gebruiken. Wil je het wat uitgebreider aanpakken dan kun je ze lekker maken met wat paprikapoeder en/of komijnpoeder maar ook Italiaanse kruiden zijn een goede keuze.

Waarin wil jij de mini krieltjes bakken?

Pan Oven

Invriezen

Heb je teveel krieltjes om in één keer te bakken? Vries de overgebleven krieltjes dan gewoon in. Zorg dat de krieltjes een beetje 'plat' in het plasticzakje zitten als je het in de vriezer legt. Zo kun je ze de volgende keer makkelijk en snel klaarmaken.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Pan:

Verwarm een koekenpan op de lage stand en doe een beetje olie in de pan.

Als de pan heet is verdeel je de mini krieltjes in de pan en laat je ze voor zo'n 5 minuten zachtjes bakken.

Meng vervolgens de mini krieltjes goed door elkaar en laat ze steeds zo'n 3 tot 4 minuten zachtjes bakken tot dat ze een mooi kleurtje hebben.

Oven:

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Doe de mini krieltjes in een grote ovenschaal en meng er een theelepel olie doorheen.

Als de oven volledig is voorverwarmd zet je de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten.

Roer vervolgens de mini krieltjes een paar keer goed door elkaar en laat ze nog zo'n 10 tot 15 minuten goudbruin bakken.