Moussaka

Moussaka! Dat kunnen ze roepen als iemand een wedstrijd gewonnen heeft of iets op z'n teen laat vallen, maar het is niet juist. Het is namelijk een heerlijk gerecht uit het oosten.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Pel en hak de knoflook fijn.

Was en snij de aubergines in lange dunne repen.

Schil en snij de aardappelen in vieren. Kook ze vervolgens in zo'n 11 minuten gaar.

Verhit een koekenpan of grill-pan en rooster de repen aubergine lichtbruin aan beide zijden.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Leg de repen aubergine in de ovenschaal.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en rul het gehakt samen met de tijm een paar minuten.

Voeg dan de tomatensaus toe, roeren,en schep dan de gehaktsaus over de aubergine.

Verwarm de oven voor naar 175° Celsius.

Stamp de aardappelen en maak er puree van met de melk. Verdeel dan de puree over de aubergine met de saus.

Meng de kaas en kwark en strijk dit mengsel uit over de puree.

Zet de moussaka 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat de bovenkant lekker kleuren.