Oesters van Nam Kee

De 'oesters van Nam Kee' uit de film bestaan echt! Het is een heel simpel en smaakvol oestergerecht bekend van de Amsterdamse restaurantketen Nam Kee. Voor dit recept gebruik je de Hollandse oester: Zeeuwse Creuse en om precies te zijn het grootste formaat 'nummer 0'. Voor dit recept kun je een rijstkoker gebruiken met stoommand maar natuurlijk ook een stoomoven.

Verse oesters koop je bij de betere viswinkel of je 'plukt' ze natuurlijk zelf langs de Zeeuwse wateren of langs de waddenkust. Letop, er bestaat een zogenaamde oesterwet wat inhoud dat je per dag, per persoon maar 10 kg mag plukken. Voldoende dus voor een lekker maaltje ;)

Verse oesters

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 6 oesters
  • 6 theelepels zwarte bonen saus
  • 1 lente-uitje
  • 5 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

Open de oesters.

Leg op iedere oester een theelepel zwarte bonen saus.

Stoom de oesters in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar.

Snij ondertussen de lente ui in dunne ringetjes.

Verhit in een pannetje de olie tot dat deze bijna begint te walmen.

Als de oesters zijn gestoomd verdeel je de lente-ui ringetjes over de oesters.

Maak nu iedere oester af met 1 theelepel 'kokende' olie en serveer de oesters direct.